subota, 17. siječnja 2015.

Još jedna čokoladna torta

Još jedna čokoladna torta
Još jedna čokoladna torta

Ovo je možda najjednostavnija i ujedno "najčokoladnija" torta koju sam dosad radila. Za prave je čokoladne sladokusce, topljiva i puna okusa! Moji ukućani je obožavaju upravo zbog svog savršeno čokoladnog okusa.


Još jedna čokoladna torta
Još jedna čokoladna torta

Sastojci:

               6 jaja
               2 žlice kakaa
               200 ml slatkog vrhnja
               80 grama smeđeg šećera
               80 grama gatkog brašna
               500 grama čokolade
               2 žličice ruma
               30 grama maslaca
               100 ml mlijeka

Postupak:

Za početak pećnicu zagrijte na 190C, a bjelanjke odvojite od žumanjaka i istucite ih u čvrsti snijeg. Žumanjke zajedno sa šećerom izmiksajte dok smjesa ne postane pomalo pjenasta. Postupno dodajte kakao i brašno. Čokoladu zajedno sa slatkim vrhnjem otopite na pari. Nakon što ste otopili čokoladu, pričekajte da se ohladi na sobnoj temperaturi pa pola smjese umješajte u smjesu žumanjaka, šećera, brašna i kakaa. Na kraju lagano umješajte i snijeg od bjelanjaka te stavite peći u kalup za torte na 30 minuta (provjerite čačkalicom). U ostatak čokolade umješajte maslac i rum, a nakon što ste ispekli tortu, prelijte je sa mlijekom dok je još topla. Na ohlađenu tortu prelijte čokoladnu glazuru i stavite u hladnjak da se lijepo stisne. Možete je još dodatno posuti komadićima čokolade po želji. U slast!

Nema komentara:

Objavi komentar